Horten er en kystby i Vestfold, som nærmere bestemt ligger mellom Holmestrand i nord og Tønsberg i sør. Med sine 40 kilometer med kystlinje langs Oslofjorden er kommunen og byen populær blant turgåere og av den grunn er det også plass til en klubb som Horten Marsjklubb. Her er det i tillegg mange friområder og en rekke øyer, om man har mulighet for å komme seg bort til disse for å gå tur. Her ligger det blant annet den kjente Bastøy, Østøya, Mellomøya og Løvøya for å nevne noen. Noe av det mer spesielle med Horten er at det her finnes Norges absolutt største forekomst av misteltein, den berømte plantearten som faktisk har vært fredet i landet vårt siden 1956.

Kultur og idrett

Byen er mye mer enn natur og har et aktivt kultur- og idrettsliv. På torget i Horten ligger Horten kino og her holder også Horten filmklubb til. Storgata 37 er også en viktig adresse i Horten, som møtested for en del kulturelle foreninger. Selve bygningen er mer enn 100 år gammel og har tidligere blitt brukt som husmorskole, folkeskole og bibliotek. Når det gjelder idrett så er fotballklubben Ørn-Horten blant de største, men det spilles også en del handball i byen og klubben Falk-Horten har lag i de fleste divisjoner. Juniorlaget til klubben har blant annet vunnet Norden Cup og flere andre store turneringer.

En av de minste klubbene i byen, men samtidig også en av de viktigste for folkehelsen, er Horten Marsjklubb. Her er det gåing som er det store og da dette samtidig er noe av det viktigste man kan gjøre, så er det kanskje ikke så rart at klubben begynner å vokse. Mange liker å gå og jo flere man er sammen, desto morsommere er det å gå lange turer.

Hvorfor gå med Horten Marsjklubb

En av fordelene med marsj eller turgåing er at det stort sett alltid er mulig. Selvsagt er det forskjell på å gå en tur til butikken eller gå en marsj på 20 kilometer, men det er ingen tvil om at gåing er sunt. Uansett vær og vinn, så kan man tur med den rette påkledning og helsegevinsten er stor. Det å gå mye og gjerne i et raskt tempo som man gjør under en marsj kan hjelpe med å redusere kolesterol og senke blodtrykket. Flere store studier viser at det å gå marsj er like bra for hjertet som løping og disse resultater har kommet frem etter analyser av mer enn 33 000 løpere og 15 000 turgåere.

Fordeler med marsj

Det er flere fordeler med marsj og en av dem er en forbedret lungekapasitet. Går man mer enn 10 000 skritt i løpet av en dag så vil du få et bedre oksygenopptak, noe som igjen vil bedre lungekapasiteten din. En av de andre fordelene tenker man ikke så mye på, men den hører til på det mentale plan. Kroppen og sinnet vårt er bygget opp på en slik måte at vi trives best med dagslys og gjerne sollys. Derfor er det en stor mental gevinst om man kan komme seg ut i naturen og lyset flere ganger i uken. Sist, men ikke minst er det mange av oss som sliter litt med vekten og ved å komme ut å gå tur i et bra tempo, så vil sjansen for å holde styr på vekten øke betraktelig. Med alle de flotte turområder som Horten Marsjklubb kan benytte seg av, er det kun fordeler med å gå marsj sammen med dem.